Välillä on mukava tehdä suklaapiirakkaa vaalealla pohjalla. Tällä ohjeella tulee todella muhkeita paloja. Tätä pohjaa voi hyvin käyttää omena ja marjapiirakankin pohjana.
6 munaa
6 dl sokeria
300g margariinia/voita
1 litra vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maitoa, sulatettua rasvaa ja jauhoseosta vuorotellen vaahtoon. Kaada ja levitä taikina uunipellille ja paista 200
asteessa 30-40min.
Kuorrutus:
50g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
5 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
noin 4 dl tomusokeria
Sulata voi ja lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Hyvän näköistä! Ootko tehny koskaan suklaapiirakkaa (tai mitä vaan piirakkaa) perunajauhoista? Mä oon testaillut vaikka mitä pohjia, mutta mikään ei onnistu perunajauhoilla! Sain yhen hyvän gluteenittoman suklaapiirakka ohjeenkin, mutta kun tein sen perunajauhoihin, niin tuli ihan karmee.. Eikö perunajauhot vaan käy piirakkapohjaan, vai mikä siinä on!?
VastaaPoistaVielä että miksi kääretorttupohjasta perunajauhoilla tulee aivan huippuhyvä, mutta piirakkapohjissa ei onnistu? Johtuuko se rasvasta, vai?
PoistaOli tarkotutus tähän tuo vastaus mut tuli tonne alapuolelle... :)
PoistaEn oo tehny piirakkaa pelkästään perunajauhoista, toki muropohjiin oon laittanut perunajauhoja ja varmaan hyvin onnistuu jos osan jauhoista korvaa perunajauhoilla.
VastaaPoistaEn tiiä johtuuko rasvasta, pumpulikakkuunhan tulee 250g rasvaa ja se tehdään perunajauhoista. En oo ikinä törmännyt perunajauhoista tehtyyn piirakkaan mutta voishan periaatteessa kokeilla vaikka tuolla pumpulikakun ohjeella tehdä piirakka perunajauhoista... mulla on tuossa kuivakakut osiossa se pumpulikakun ohje.
Tähän kysymykseen vois tieten vastata joku vähä viisaampi ;)
wau, onpas muhkea! Mulla ei nykyään onnistu kun munattomat pohjat ja sekoitettavat,ei vatkattavat ohjeet. Olisiko jotain syytä sillä ettei vatkain toimi, ja yleiskoneella vstkaa helposti liikaa. Mut tätä on joskus kokeiltava kun vatkaimen saan ostettua.
VastaaPoistaVatkain on kyllä tärkeä työväline leipomisessa :) kiitos kommentista!
PoistaMiten sitä tuleekin aina tehtyä tummalla pohjalla mokkapaloja? Kiva ohje, taidanpa testata viikonlopun kunniaksi =)
VastaaPoistaNiinpä...useimmiten tekee tumman, testailehan! :)
PoistaIhana ohje, meillä kutsutaan tätä tuulomantortuksi.
VastaaPoistaJossakin ohjeissa tosiaan on vaalepohjainen piirakka nimellä tuulomantorttu. :)
Poista