torstai 21. maaliskuuta 2013

Persikka-toscapiirakka

Pääsiäistä kohti mennään ja vauhdilla, ihan sain sätkyn kalenteria tuijottaessa,  jo ensi viikolla PÄÄSIÄINEN!

Nyt on siis hyvä kaivaa edellisiltä vuosilta pääsiäisen leipomuksia esiin. 

Aloitetaan tästä persikka-toscapiirakasta.


5 munaa (isoa laitoin)
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
250g voita/margariinia
1 1/2 dl maitoa

Iso tölkillinen säilykepersikoita

150g voita
2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
150g mantelilastuja
2 rkl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisäile varovasti sulatetun rasvan ja maidon kanssa vuorotellen taikinaan.  Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Valuta persikat ja kuutioi pieniksi paloiksi.
Kiehauta kuorrutteen ainekset keskenään.

Levitä persikanpalat paistuneen pohjan päälle ja levitä vielä toscakuorrutus päälle.
Paista vielä piirakkaa uunissa 200 asteessa niin kauan että kuorrute "leviää" ja kauniisti ruskistuu  (noin 15 minuuttia.)

9 kommenttia:

  1. Oih, blogit suorastaan tulvivat ihania pääsiäisleivonnaisia... vaihtoehtoja tulee niin monta.. tämäkin kuuluu niihin =)

    VastaaPoista
  2. Nam :P tää näyttää liian herkulliselta...

    VastaaPoista
  3. Niin herkullista ja mehevää oli!!Kannatti kokeilla,tosca sopii kyllä hyvin :)
    -jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä oot ihan urakalla leiponut, mukavaahan se on! :)

      Poista
  4. Heta,saatiin uusi uuni pelittään ku oli 3 viikkoa joku häikkä...niin kyllähän sitä on nyt leivottu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 3 viikkoa on pitkä aika olla ilman uunia, mutta onneksi on leivinuunit! :)

      Poista