tiistai 14. toukokuuta 2013

Porkkanapiirakka


 Harvoin tulee tehtyä porkkanapiirakkaa, onko se porkkanoiden kuoriminen ja raastaminen muka niin työlästä?

Ainakin tulos on herkullinen ja mehevä, ehdottomasti vaivan väärti.
Ja porkkanapiirakkahan on terveellistä koska siinä on niin paljon porkkanaa =))



Pohja:

6 munaa

4 1/2 dl sokeria

6 dl jauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl soodaa

1 rkl kanelia

1 rkl vaniljasokeria

n, 1/3-1/2 tl neilikkaa

1 1/2 dl rypsi/aringonkukkaöljyä (itse laitoin puolet öljyä ja puolet voita)

8 dl porkkanaraastetta


Sekoita kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen. Sekoittele rasva varovasti sekaan sekä viimeisenä porkkanaraaste. Paista 200 noin 30-40 minuuttia.


Kuorrutus:

100g voita

200g maustamatonta tuorejuustoa

8 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria


Vatkaa voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuotejuusto ja vaniljasokeri.

Levitä jäähtyneen kakun päälle.

Kuorrutuksen päälle voi ripotella mantelirouhetta, pähkinärouhetta ja yks lempparini on suolapähkinöitä rouhittuna!




5 kommenttia:

  1. Myös mun lemppari, mutta tosiaan se porkkanoiden kuoriminen on niin kauhea homma että helpompi tehdä mustikkapiirakkaa :D

    VastaaPoista
  2. Porkkana piirakka on kyllä niin huippua! Mutta tosiaan tympiän työläs tehä sen raastamisen takia :/ Siks se varmaan onki niin hyvää ku ei tuu ihan kokoajan tehtyä ;)

    VastaaPoista
  3. Meillä lapset tykkää, ite en niinkään.. Mutta mulla tämän teko kyllä yleensä tyssää siihen porkkanan raastamiseen ;)

    VastaaPoista
  4. Oh, klassikko :) Aina niin ihanaa syödä mehevää porkkanakakkua!

    VastaaPoista
  5. En näköjään ole ainut jolla porkkananraastaminen tökkii ja joka tykkää porkkanapiirakasta, mutta näköjään löyty ainakin yksi joka ei niin tykkää! =)

    VastaaPoista