perjantai 26. lokakuuta 2012

Muhkeat mokkapalat

Välillä on mukava tehdä suklaapiirakkaa vaalealla pohjalla. Tällä ohjeella tulee todella muhkeita paloja. Tätä pohjaa voi hyvin käyttää omena ja marjapiirakankin pohjana.


6 munaa
6 dl sokeria
300g margariinia/voita
1 litra vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maitoa, sulatettua rasvaa ja jauhoseosta vuorotellen vaahtoon. Kaada ja levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa 30-40min.

Kuorrutus:
50g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
5 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
noin 4 dl tomusokeria

Sulata voi ja lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

10 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä! Ootko tehny koskaan suklaapiirakkaa (tai mitä vaan piirakkaa) perunajauhoista? Mä oon testaillut vaikka mitä pohjia, mutta mikään ei onnistu perunajauhoilla! Sain yhen hyvän gluteenittoman suklaapiirakka ohjeenkin, mutta kun tein sen perunajauhoihin, niin tuli ihan karmee.. Eikö perunajauhot vaan käy piirakkapohjaan, vai mikä siinä on!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä että miksi kääretorttupohjasta perunajauhoilla tulee aivan huippuhyvä, mutta piirakkapohjissa ei onnistu? Johtuuko se rasvasta, vai?

      Poista
    2. Oli tarkotutus tähän tuo vastaus mut tuli tonne alapuolelle... :)

      Poista
  2. En oo tehny piirakkaa pelkästään perunajauhoista, toki muropohjiin oon laittanut perunajauhoja ja varmaan hyvin onnistuu jos osan jauhoista korvaa perunajauhoilla.
    En tiiä johtuuko rasvasta, pumpulikakkuunhan tulee 250g rasvaa ja se tehdään perunajauhoista. En oo ikinä törmännyt perunajauhoista tehtyyn piirakkaan mutta voishan periaatteessa kokeilla vaikka tuolla pumpulikakun ohjeella tehdä piirakka perunajauhoista... mulla on tuossa kuivakakut osiossa se pumpulikakun ohje.

    Tähän kysymykseen vois tieten vastata joku vähä viisaampi ;)

    VastaaPoista
  3. wau, onpas muhkea! Mulla ei nykyään onnistu kun munattomat pohjat ja sekoitettavat,ei vatkattavat ohjeet. Olisiko jotain syytä sillä ettei vatkain toimi, ja yleiskoneella vstkaa helposti liikaa. Mut tätä on joskus kokeiltava kun vatkaimen saan ostettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vatkain on kyllä tärkeä työväline leipomisessa :) kiitos kommentista!

      Poista
  4. Miten sitä tuleekin aina tehtyä tummalla pohjalla mokkapaloja? Kiva ohje, taidanpa testata viikonlopun kunniaksi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä...useimmiten tekee tumman, testailehan! :)

      Poista
  5. Ihana ohje, meillä kutsutaan tätä tuulomantortuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossakin ohjeissa tosiaan on vaalepohjainen piirakka nimellä tuulomantorttu. :)

      Poista