torstai 20. joulukuuta 2012

Mummin parhaat piparit


Ja tulihan niitä pipareitakin sitten vihdoin leivottua.

Tällä ohjeella tulee ihanan rapsakan pehmeitä pipareita, en muuta ohjetta enää käytäkään kun pipareita leivon. Ja pipareiden pehmeyttä voi "säädellä" paisto ajalla. Itse pidän noin 7 minuuttia uunissa. Äidiltäni olen tämän ohjeen joskus saanut.

Mausteita toki voi itse lisätä tai vähentää. Minusta nämä on hyviä näin. En hirveästi pipareista ole koskaan välittänyt mutta nämä kelpaavat jopa minullekin. :D

Lapset koristeli osan pipareista.

4 1/2 dl sokeria
3 munaa
400g voita tai marg (itse laitan puolet ja puolet)
1 dl siirappia
3 tl soodaa
9 dl vehnäjauhoa (yleensä saa laittaa vähä reilummin)
3 dl pottujauhoa
1rkl kanelia
1 1/2 rkl neilikkaa

 Sulata ja jäädytä rasva, sekoita siirappi rasvan sekaan.Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva/siirappiseos vuorotellen vaahtoon.
 Yleensä annan taikinan olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Mutta onnistuu leipoa samanakin päivänä.
 Esim. ulkona saa jäähdytettyä piparitaikinan nopeasti.

Paista 180-200 asteessa.
Minä paistan kiertoilmalla 180 asteessa. noin 7 minuuttia


2 kommenttia:

  1. Ihania pipareita! En vielä ehtinyt tehdä pipareita itse, ehkä ensi jouluna :)

    VastaaPoista
  2. Ja siis tuohon annokseen tulee 1dl siirappia ;)

    VastaaPoista