perjantai 14. kesäkuuta 2013

Keikautettu raparperikaakku

 Raparperit ne vain kasvaa ja kasvaa. Ainahan siitä jotain täytyy tehdä. Jos ei soppaan niin sitten piirakkaan. Tai toisinpäin.



Vuoan pohjalle:
50 g voita
noin 5 dl raparperipaloja
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria

Kaada ja levitä sulatettu voi vuoan pohjalle, minä tein kakun silikoniseen sydänvuokaan. Lisää raparperinpalat voisulan päälle. Sekoita sokerit keskenään ja ripottele raparperien päälle.
Valmista taikina.

125g voita
1 dl sokeria
 2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl kuohukermaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kerman kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina raparperiseoksen päälle.
 Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.


Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti