tiistai 2. heinäkuuta 2013

Eväsnisut

Eka kertaa elämässäni leivoin KAMPANISUJA. Ohjeen sain siskoltani (kiitos ja kumarrus).
Oli muuten hyviä nisuja reissuun. Ei sotke ja säilyy hyvänä pitkään (tai ei välttämättä kovin pitkään, on nimittäin aika hyviä). :)


KAMPANISUT

200g voita
1dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
1prk kermaviiliä
1rkl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää vehnäj.leivinj.seos.sekä kermaviili.
Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina noin 1/2-1cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikina noin 4*8cm paloiksi ja tee 3-4  puoliväliin yltävää viiltoa. Levittele sakarat vähän erillleen. Nostele leivinpaperin päälle ja  paistele 200 ast n 15 min (minä paistoin noin 12 minuuttia).

Reissu meni hyvin. Karkkia ja jäätelöä on tullu lapsilla syötyä muutaman viikon eestä. 
(sai ne oikeaa ruokaakin)  =)

Mitähän tuolta ottais?

Tikkaria

Helleruokaa. Jäätelön syöntiä antaumuksella.

11 kommenttia:

  1. Myös meillä meni karkkia ja jätskiä monen karkkipäivän edestä :) se vain niin kuuluu asiaan siellä, nyt sitte palataan ruotuun taas ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä ne kuuluu asiaan ja sitä listaahan vois jatkaa vielä sipseillä, pizzalla, makkaralla jne... ;)

      Poista
  2. Hauska kun huomasin sun kampanisut :) nimittäin meillä oli lapsena monesti kyseisellä reissulla äidin tekemiä kampanisuja mukana:)) tuli oikeen maku nyt mieleen. Kiitos muistutuksesta!:) Söpöjä kuvia!
    t. -äiti vm -81-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Kampanisut mahtaa olla suosittuja eväsnisuja, eikä suotta! :)

      Poista
  3. Voi, kampanisut on tosi hyviä :)

    VastaaPoista
  4. Voi oon kokonaan unohtanu että noitakin on olemassa :) Joskus aikoinaan tehny noita, mutta nyt jääny kyllä ihan kokonaan unholaan. Pitääpä joskus testata tällä sun ohjeella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kampanisut on kyllä siitäkin hyviä kun eivät oo kovin makeita. Testailehan, siskoltani sain ohjeen.

      Poista
  5. Kampanisut on kyllä klassikko - niin helppoja valmistaa, eikä tarvi paljon aineksia- ja ovat vielä tosi hyviä!

    VastaaPoista
  6. mun äitini teki noita aina,ko olin pieni ja tykkäsin hirveesti!Nyt kokeilin,pitkästä aikaa tytön rippijuhliin,vaan syötiin itte :) Pitänee tehä uuvestaan ko ehtii..

    VastaaPoista
  7. mun ekaleipomus pienenä oli kampanisu, ja niitä piti leipoa ja usein. nyt voisin antaa ohjeen 5-v tytölleni, josko innostuis.;)
    Martta

    VastaaPoista