keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulutortut

Perinteisellä linjalla mennään. Rahka-voitaikinasta tein torttuja. 
Luumumarmeladia ja omena-kanelimarmeladia.


Taas kerran kokeilin laittaa marmeladin alle, mutta ei...se ei vain onnistu meikäläiseltä, vaikka kuin yritän nipistää niin ei pysy kiinni ei, suunnilleen puolet aukeaa. No...onneksi laitoin osaan päälle, piti tietenki varman päälle pelata. ;)



 250g voita/margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250g rahkaa
luumumarmeladia tms...
 Sekoita pehmennyt rasva ja jauhot sähkövatkaimella murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka nopeasti sekoittaen joukkoon. Älä vaivaa ettei taikina sitkisty.  Laita taikina hetkeksi kylmään (noin tunniksi) tai anna olla kylmässä seuraavaan päivään.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Kauli niin kauan että taikina on niin suuri että voit taittaa sen kolmeen osaan. Kauli taikina uudelleen levyksi ja taita kolmeen osaan. Voit tehdä saman vielä kolmannen kerran jos haluat taikinaan lehtevyyttä.
Kauli taikina noin ½ cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa neliöiksi taikinahyrrällä/pizzahyrrällä/veitsellä. Leivo tähtitorttuja/enkelitorttuja tai vaikka kukkatorttuja.

Paista 225 8-10 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Tuo omena-kaneli marmeladi on sairaan hyvää, melkein syö suoraan purkista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyvä vaihtoehto luumumarmeladille! :)

      Poista
  2. Oon aina aatellu että tuo taikinan teko ois jotenki tosi vaikiaa, niin en oo vihtiny ees aatella tekeväni ite. Mutta näyttää kyllä aika helpolle! Pitäs joskus kyllä koittaa tehä ite tuota taikinaa! Varmasti eri herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin olen ajatellut, viime vuonna tätä kokeilin ja oli aika yksinkertainen homma, joten teinpäs sitten tänä vuonnakin ja joo kyllä ne kaupan tortut voittaa mennen tullen! :)

      Poista
  3. Montako torttua taikinasta tulee noin?(:

    VastaaPoista