keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulun kääretorttu

Kääretorttu on nopea ja helppo leivonnainen ja täytteitä voi muunnella niin monella tavalla ja pohjiakin tietty.

Eikä kaipaa mitään erityisiä koristeitakaan. Tomusokerilla ja pipareilla (näin joulun aikaan) saa jo ihmeitä aikaan jos tykkää panostaa esille panoon.


4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl ohrakasta tai perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja tai gluteeniton jauhoseos
1 tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisäile varovasti vaahtoon.  Levitä leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 noin 7 minuuttia.

Täyte:
1 prk vispikermaa
½ prk piparkakkurahkaa
100g tuorejuustoa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
noin 100g suklaata rouhittuna
(esim. fazerin sinistä tai joulusuklaata)

Vaahdota kerma, lisää vaniljakreemijauhe vähitellen sekaan.  Vatkaa tuorejuusto eri astiassa notkeaksi ja lisää rahka joukkoon. Yhdistä vaahto ja tuorejuusto-rahka seos. Lisää rouhittu suklaa esim. nuolijalla sekoittaen.



4 kommenttia:

  1. Nam ku herkullisen näköstä! Pitäs itekkin alkaa urakalla leipoo joulua varten, kun pakastimet ammottaa tyhjyyttä leipomusten osalta! :)

    VastaaPoista
  2. Namskis, kylläpä kuulostaa hyvältä! Ja näyttääkin! Tätä taidan tehdä jouluksi, kun on niin mukavan nopeatekoisia nuo kääretortut.

    VastaaPoista
  3. Herkullista tuli hiukan tuunattuna. Kaipasin jotain lisämakua täytteeseen, laiton muutaman piparin muruina sekaan ja siitä tuli täydellistä!

    VastaaPoista