torstai 1. lokakuuta 2015

Todella mehevä Omena-puolukka-vaniljakakku

Aikamoinen sanahirviö tuo kakun nimi, mutta kun siihen tuli kerta puolukkaa, omenaa ja vielä vaniljakastikettakin. :P
Minä käytän tosi vähän puolukkaa leivonnassa, mutta kai se edes kerran vuodessa täytyy siitä jotain tehdä, jos joku innokas on käynyt niitä kerta poimimassa.

Tuli kyllä todella mehevän kostea kakkunen. Nuo kerrokset ei ihan menny putkeen, olivat sekoittuneet jotenkin mutta ei kyllä makua ainakaan haitannut. Tätä ei ainakaan kuivaksi kakuksi voi haukkua. Ehkä ois tullut sievemmät kerrokset jos ois vähän paksumpaa ollut tuo vaniljakastiketäyte, vähensinkin tuohon ohjeeseen jo maidon määrää. 


175 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
3 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
  2-3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Vatkaa voi ja ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sen jälkeen kermaviili tai ranskankerma, kumman sitten valitsetkin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. 
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 26cm irtopohjavuokaan  (vuoan pohjalle voi laittaa leivinpaperin). 

Täyte:
1 pps vaniljakastikeainesta
2 dl maitoa
1 kananmuna

Puolukoita, 1 iso omena pilkottuna

Kauratosca:
50g sulatettua margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoa
½ dl sokeria

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada taikinan päälle vuokaan. Ripottele puolukat ja omenanpalat päälle. Ja siihen päälle vielä kauratosca.

Paista 180 noin 50 minuuttia, alenna lämpö 150 asteeseen paista vielä noin 20 minuuttia, laita leivinpaperi päälle jos pinta meinaa tummua liikaa.
Kannattaa kokeilla välillä kakun kypsyyttä ihan pohjaan asti tökkäämällä esim. veitsen.

Tämä ei kaipaa välttämättä mitään jäätelöitä tai kastikkeita kaveriksi, mutta itse lorautin vielä flora vanillaa kyytipojaksi, ei meinannut yksi pala riittää millään. ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti