tiistai 25. syyskuuta 2012

Helunan tiramisu

Tällainen ihan yksinkertaisen näköinen tiramisukakku sai minut pauloihinsa ja päätin toteuttaa oman version siitä. Ja osallistun samalla Nami-hiiren kakkukisaan. :)

Tämä kuva on ulkomaisesta blogista täältä.
 

Helunan tiramisu (gluteeniton)

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
3/4 dl mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovaisesti sekoittaen vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.  Paista 225 
6-8 minuuttia.

Keitä kahvia kakunkostutukseen! 

(tässä oma versioni)


Täyte: 
1 prk Flora Vispiä
1 prk tiramisurahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
(vaniljasokeria)

Hasselpähkinäsuklaata rouhittuna (maraboun)

Vaahdota Flora Vispi, lisää rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tasaiseksi täytteeksi.
Paloittele/rouhi suklaa.

Jaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohja kylmällä kahvilla, levitä täyte pohjan päälle ja ripottele suklaata päälle. Nosta keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle ja toista sama. Jätä osa täytteestä päällimmäiseksi. 

Anna kakun tekeytyä mieluiten seuraavaan päivään. Sihtaa kaakaojauhetta kakun päälle ja koristele halutessasi.


3 kommenttia:

  1. Oi, miten herkullisen näköinen! =)

    VastaaPoista
  2. Leipuri-kondiittorina ja paljon leiponeena nolona tunnustan että en eläissäni ole tehnyt tiramisua..:O
    Jokohan ois aika..:)

    VastaaPoista
  3. Eihän tämä minunkaan ole aito tiramisu, mutta hyvää se silti oli... ;)

    VastaaPoista