maanantai 3. joulukuuta 2012

Jouluhalko (gluteeniton)

En tiedä mikä on se alkuperäinen jouluhalko, mutta tässäpäs minun versioni, vinkkiä otin täältä dansukkerin suklaa-aprikoosirullasta.


4 munaa
2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl gluteenittomia jauhoja (esim sunnuntain gluteeniton jauhoseos)
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti vaahtoon. Paista uunipellillä 225 noin 6-8 minuuttia.

Täyte:

 Rainbow trooppinen hillo, laitoin noin 300g

1 prk (2dl) vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
50-100g suklaata sulatettuna
1 rkl sokeria
1/2 levyä Fazerina-suklaata rouhittuna

Levitä jäähtyneelle torttulevylle hillo. 

Vatkaa kerma täytettä varten. Lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja sokeri. Sulata suklaa ja lisää vaahtoon. Sekoita vielä Fazerinarouhe täytteeseen. 

Levitä täyte hillon päälle ja kääri torttu rullalle. 

Kuorrutus:

50g voita
2 rkl tai enemmänkin  maustamatonta tuorejuustoa
noin 2 dl tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella, lisää kaakojauhe.
Levitä seos rullan pintaan.

Koristele haluamallasi tavalla. :)



Anna tortun mieluiten vetäytyä seuraavaan päivään, mukavasti kerkiää mehevöityä.

11 kommenttia:

  1. Herkullisen kuulonen jouluhalko! Pitäsköhän se kokeilla tuollasta jouluksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akkaporukalle syötin tämän, hyvin maistui (myös itselleni) ;)

      Poista
  2. Upea halko on =) Ja varmasti maistuvaa!! Minä vaan en tahdo saada kääretortun pohjasta muhkeaa, se aina jää ihan "lätyksi" :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Eihän ne kaikki aina onnistu leipureiltakaan ;)

      Poista
  3. Voi että on näyttävän näköinen! Mahtava koristelu. Vesi kielellä. Noita jouluhalkoja on varmaan satoja erilaisia, mutta mitäpä se haittaa. Päinvastoin, mukava kokeilla uutta. Oon just ettiny ohjeita jouluksi, koko ajan on nälkä ja vesi kielellä, kun joka paikka täynnä maittavia ohjeita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta, niitä ohjeita tosiaan on mukava selailla ja kuolailla herkullisia kuvia ;)

      Poista
  4. Tosi kaunis ja herkullisen näköinen koristelu!

    VastaaPoista
  5. Ei kerrassaan, aivan ihana <3 <3 <3

    VastaaPoista
  6. Oletpas kauniin halon leiponut! Aivan ihanan näköinen ja varmasti myös makuinen :)

    VastaaPoista