torstai 20. joulukuuta 2012

Kinkkuhyrrät rahka-voitaikinasta

Tästähän taikinasta voi tehdä vaikka mitä. Pasteijoita, hyrriä, torttuja yms...

Tein kaksinkertaisen taikinan, halusin muutaman joulutortunkin tehdä, koskaan aikaisemmin en ole itse tehnyt joulutorttuja. Ehkä ensi vuonna enemmänkin. 



250g voita/margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250g rahkaa

Täyte:
 Aurinko kuivattu tomaatti-tuorejuustoa (tms.)
kinkkusuikaleita
juustoraastetta

Sekoita pehmennyt rasva ja jauhot sähkövatkaimella murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka käsin vaivaten. Laita taikina hetkeksi kylmään. 

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levyn päälle tuorejuusto, ripottele kinkkusuikaleet ja juustoraaste päälle. Kääri levy tiukalle rullalle. Leikkaa 2-3cm paloiksi. Laita muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin.  Voitele kanamunalla ja paista 200 noin 15-20 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. Koulussa on tullut tehtyä rahkataikinaa... Voisikin jotain pasteijoita tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Kuinka monta hyrrää kyseisestä taikinamäärästä tuli? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, taitaa olla mutama vuosi kun näitä olen viimeksi tehnyt, luulisin että noin 40kpl, toivottavasti en ole pahasti väärässä. ;)

      Poista