tiistai 4. kesäkuuta 2013

Marenkikääretorttu

Kiiviä ja mansikkaa <3

Tässäpäs vaihtoehto tavalliselle kääretortulle. Herkullinen ja nopeasti valmistuva. Täytteitähän voi vaihdella ja laittaa sitä mitä mieli tekee tai mitä kaapista löytyy.



4     kananmunan valkuaista

1 tl  sitruunanmehua

2 dl  sokeria

1 dl  vehnäjauhoja (oikeassa ohjeessa: 1 dl manteli- tai pähkinärouhetta)

2 rkl maissijauhoja


Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehu kovaksi vaahdoksi. Ripottele sokeri vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vehnäjauhot (manteli- tai pähkinärouhe) ja maissijauhot varovasti sekoittaen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.

Paista levyä 175 asteessa 15-20 min, kunnes se on saanut hieman väriä. Kumoa levy nurinpäin puhtaalle leivinpaperille ja anna jäähtyä.


Täytteenä:

1 prk flora vanilla

1prk sitruunarahka

Kiiviä ja mansikoita paloiteltuna


10 kommenttia:

  1. oi että vaikuttaapa todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Tätä on pitänyt jo kauan kokeilla. Nyt kun saa tuoreita mansikoita, niin ehkä pitää ottaa työnalle.
    Kiivi & mansikka on muuten aika mahtava makupari! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sopii kyllä tosi hyvin yhteen nuo kiivi ja mansikka.

      Poista
  3. Olipa ihanan kesäistä!!ja kauniin näköinen!
    -jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni...tuo ei ole se eilinen torttu, mutta melkein samalla ohjeella tehty. :)

      Poista
  4. Kuulostaa ja näyttää niin herrrkulliselle! Monesti aikonut kokeilla tuollaista marenkitorttua, mut enpä oo vielä saanu tehtyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvä ohje, vähän juhlavampi vaihtoehto tavalliselle kääretortulle. :)

      Poista
  5. Vautsi vaude!! Tosi hieno ja juhlava.
    Ps. En aio kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiits ;) Alahan kokeilla, tuo on helppo OIKEESTI!

      Poista