Tässäpäs on hyvä vaihtoehto perinteiselle sokerikakkupohjalle.
Minulla tämä ainakin toimii loistavasti, todella tasainen ja mukavan kosteahko pohja tulee.
4 munan kakkupohja
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
4 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoa
2 dl kiehuvan kuumaa vettä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada kiehuvan kuuma vesi ohuena nauhana munasokeri vaahtoon, koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.
(Sekoitan yleiskoneen pienimmällä teholla!)
Paista pohjaa 175 noin tunti.
Tuon kuvan pohjan tein viidellä munalla ja tuli tosi iso ja kuohkea pohja.
Tätä sienikakku pohjaa on myös mukava käsitellä.
Kokeilen tätä seuraavaan kakkuun! =) Käytätkö huoneenlämpöisiä munia?
VastaaPoistaKyllä, huoneenlämpöisiä munia. Säilytän munia huoneenlämmössä yleensäkin, meillä munia kuluu niin paljon ettei ne kerkiä vanhaksi mennä. :)
Poistakomia on kaakku :D
VastaaPoistakakku ei mikään kovin huikea ollut, pikaisesti väsäsin tuon koristelupuolen, mutta maku oli onneksi kohillaan =)
PoistaMinä teen lähes aina täytskärin tuolla pohjalla. Tuleeko sulla siihen vähän rapeaa kuoreen?
VastaaPoistaEikös olekin hyvä ohje ja jep, tulee vähän rapeaa siihen kuoreen =)
PoistaOotko tehny koskaan gluteenittomana tolla ohjeella, onnistuukohan? Sitte vielä typerä kysymys, että laitoitko kaikkia muitaki aineita suhteessa enempi jos laitoit 5 munaa?
VastaaPoistaEn ole koskaan tehnyt gluteenittomana, kokeile ja kerro sitten mulle miten onnistui :D Joo elikkäs laitoin sit 5 munaa, 5 dl sok, 5 dl vehnäj, 5 tl leivinj, 2 ½ dl pottuj, 2 ½ dl kuumaa vettä.
PoistaOnpa täydellisen näköinen kakkupohja. Täytyypä kokeilla ohjettasi, mutta minun pohja lässähtää kuitenkin.
VastaaPoistaKokeile! :)
PoistaHerttileijaa, että on upean näköinen kakkupohja! Olen itsekin joskus tehnyt sienikakkupohjan, mutta omaan makuuni siitä tuli jotenkin liian makea.. ja palasin normikakkupohjaan. Jos vertaat tätä normikakkupohjaan niin kumpi on parempi? :)
VastaaPoistaSe on tietenkin maku asia, ehkä itse pidän tästä sienikakkupohjasta enemmän kun se on jotenkin mukavan kostea. Kannattaa kostuttaa pelkällä maidolla. Mehut ja limsat tekevät kakusta liian makean.
PoistaJustiinsa, täydellinen kakkupohja todella :) on niin taitolaji ettei toista ja joskus saatan saada tuollaisenkin aikaiseksi, mutta harvemmin, pitääpä sillä kerralla napata oikein kuva :)
VastaaPoistaNo ei kai sitä rumista pohjista viitti kuvia ottaa =)
PoistaTää on ihan paras ohje...mullakaan ei oo koskaan epäonnistunu. Mää en ees ikinä mitenkään erikoisen varovasti jauhoja sekota siihen taikinaan, vaan yleiskoneella pyöräytän täydellä teholla sen hetken, että ne sekoittuu. JA aina on tasanen ja hyvä pohja tullu. Eli ei niin nöpönuuka ohje =)
VastaaPoistaJoo ei niitä hirviän varovasti tarvi sekottaa kyllä. Minäkin sekoitan jauhot ihan vatkamella tai yleiskoneella kummallla nyt satun tekemään, mut siivilän läpi kuitenkin ettei tuu jauhopaukkuja =)
PoistaTätä täytyy kokeilla. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaSinulle on haaste blogissani!
Kiitos haasteesta, tää on jo kolmas samanlainen haaste, katotaan kerkiänkö ottaa haastetta vastaan. :)
PoistaErittäin hyvä ohje! Olen tehnyt myös gluteenittomana ja silloin taikinaa saa vatkata ihan reilusti, kun lisää jauhot :-) Hyvä tulee siis myös gluteenittomana. Jauhoina käytin puolet Semperin vaaleaa jauhoseosta ja puolet Semperin tummaa jauhoseosta .Paistolämpötila gluteenittomassa ensin n. 20 min. + 175 astetta ja n. 40 min. +150 astetta. Gluteeniton ottaa väriä herkemmin ja voi jäädä raa`aksi sisältä, jos liian kuuma uuni.
VastaaPoistaHei, löysin sinun ohjeesi (itsellä hieman samantyylinen ohje) mutta minkä kokoiseen vuokaan kakkusi olet tehnyt? ��
VastaaPoistaMinkä kokoiseen vuokaan teit tämän kuvan kakun?
VastaaPoista