tiistai 15. lokakuuta 2013

Sienikakkupohja


Tässäpäs on hyvä vaihtoehto perinteiselle sokerikakkupohjalle.
Minulla tämä ainakin toimii loistavasti, todella tasainen ja mukavan kosteahko pohja tulee.


4 munan kakkupohja

4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
4 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoa
2 dl kiehuvan kuumaa vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada kiehuvan kuuma vesi ohuena nauhana munasokeri vaahtoon, koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.
(Sekoitan yleiskoneen pienimmällä teholla!)



Paista pohjaa 175 noin tunti.

Tuon kuvan pohjan tein viidellä munalla ja tuli tosi iso ja kuohkea pohja.
Tätä sienikakku pohjaa on myös mukava käsitellä.


 

21 kommenttia:

  1. Kokeilen tätä seuraavaan kakkuun! =) Käytätkö huoneenlämpöisiä munia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, huoneenlämpöisiä munia. Säilytän munia huoneenlämmössä yleensäkin, meillä munia kuluu niin paljon ettei ne kerkiä vanhaksi mennä. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. kakku ei mikään kovin huikea ollut, pikaisesti väsäsin tuon koristelupuolen, mutta maku oli onneksi kohillaan =)

      Poista
  3. Minä teen lähes aina täytskärin tuolla pohjalla. Tuleeko sulla siihen vähän rapeaa kuoreen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin hyvä ohje ja jep, tulee vähän rapeaa siihen kuoreen =)

      Poista
  4. Ootko tehny koskaan gluteenittomana tolla ohjeella, onnistuukohan? Sitte vielä typerä kysymys, että laitoitko kaikkia muitaki aineita suhteessa enempi jos laitoit 5 munaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan tehnyt gluteenittomana, kokeile ja kerro sitten mulle miten onnistui :D Joo elikkäs laitoin sit 5 munaa, 5 dl sok, 5 dl vehnäj, 5 tl leivinj, 2 ½ dl pottuj, 2 ½ dl kuumaa vettä.

      Poista
  5. Onpa täydellisen näköinen kakkupohja. Täytyypä kokeilla ohjettasi, mutta minun pohja lässähtää kuitenkin.

    VastaaPoista
  6. Herttileijaa, että on upean näköinen kakkupohja! Olen itsekin joskus tehnyt sienikakkupohjan, mutta omaan makuuni siitä tuli jotenkin liian makea.. ja palasin normikakkupohjaan. Jos vertaat tätä normikakkupohjaan niin kumpi on parempi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tietenkin maku asia, ehkä itse pidän tästä sienikakkupohjasta enemmän kun se on jotenkin mukavan kostea. Kannattaa kostuttaa pelkällä maidolla. Mehut ja limsat tekevät kakusta liian makean.

      Poista
  7. Justiinsa, täydellinen kakkupohja todella :) on niin taitolaji ettei toista ja joskus saatan saada tuollaisenkin aikaiseksi, mutta harvemmin, pitääpä sillä kerralla napata oikein kuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kai sitä rumista pohjista viitti kuvia ottaa =)

      Poista
  8. Tää on ihan paras ohje...mullakaan ei oo koskaan epäonnistunu. Mää en ees ikinä mitenkään erikoisen varovasti jauhoja sekota siihen taikinaan, vaan yleiskoneella pyöräytän täydellä teholla sen hetken, että ne sekoittuu. JA aina on tasanen ja hyvä pohja tullu. Eli ei niin nöpönuuka ohje =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei niitä hirviän varovasti tarvi sekottaa kyllä. Minäkin sekoitan jauhot ihan vatkamella tai yleiskoneella kummallla nyt satun tekemään, mut siivilän läpi kuitenkin ettei tuu jauhopaukkuja =)

      Poista
  9. Tätä täytyy kokeilla. Kiitos vinkistä!
    Sinulle on haaste blogissani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, tää on jo kolmas samanlainen haaste, katotaan kerkiänkö ottaa haastetta vastaan. :)

      Poista
  10. Erittäin hyvä ohje! Olen tehnyt myös gluteenittomana ja silloin taikinaa saa vatkata ihan reilusti, kun lisää jauhot :-) Hyvä tulee siis myös gluteenittomana. Jauhoina käytin puolet Semperin vaaleaa jauhoseosta ja puolet Semperin tummaa jauhoseosta .Paistolämpötila gluteenittomassa ensin n. 20 min. + 175 astetta ja n. 40 min. +150 astetta. Gluteeniton ottaa väriä herkemmin ja voi jäädä raa`aksi sisältä, jos liian kuuma uuni.

    VastaaPoista
  11. Hei, löysin sinun ohjeesi (itsellä hieman samantyylinen ohje) mutta minkä kokoiseen vuokaan kakkusi olet tehnyt? ��

    VastaaPoista
  12. Minkä kokoiseen vuokaan teit tämän kuvan kakun?

    VastaaPoista