perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivänä kakkua ja leivoksia

Mukavaa ystävänpäivän iltaa!

Tilauskakkua ja samalla kotiin tein leivoksia.


 Kakun ja leivosten välissä on suklaamousse ja mansikkavadelmamousse.



Ystävänpäivä leivokset ohje:

. En mene kyllä ihan takuuseen että on ihan just samat määrät aineksia mousseissa, kun en kirjannut ylös kun tein, mutta suurinpiirtein pitävät paikkansa.

1 tumma 5 munan kääretorttupohja

 Puolita kääretorttu pohja. Laita toinen puoli sopivaan suorakaiteen muotoiseen vuokaan. (voi kostuttaa varovasti vähän)

Suklaamousse:
2 dl vispikermaa
2 rkl kaakaojuomajauhetta
100g philadelphia maustamatonta tuorejuustoa (tai marabou)
100g ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
noin 100g fazerin sinistä tai muuta suklaata
tilkka kahvia
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Vaahdota kerma. Mausta kaakaojuomajauheella. Vatkaa/notkista tuorejuusto + ranskankerma keskenään. Lisää vatkatun kerman sekaan. Sulata suklaa ja sekoita täytteeseen.
Liota liivatelehdet tilkkaan kuumaa kahvia. Sekoita liivateseos hyvin täytteeseen.

Levitä täyte torttupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Hyytyy suht nopeaa.

Valmista sitten mansikkavadelmamousse.

Mansikkavadelmamousse:
2 dl vispikermaa
sokeria ½-1 dl (maun mukaan)
noin 100g philadelphia hunaja tuorejuustoa
100g maustamatonta rahkaa
100g ranskankermaa
noin 250g mansikkaa ja vadelmaa soseutettuna
  noin ½ dl vettä tai jotain punaista mehua
5 liivatelehteä

Ja samalla tyylillä tehty mousse kuin tuo edellinenkin. =)

Levitä mansikkavadelmamousse suklaamoussen päälle ja kääretorttupohjan toine puoli sitten päälle.
(ja voi kostuttaa hieman halutessaan)

Itselläni tämä oli sitten yön yli jääkaapissa ja aamulla nostin sen sitten pakastimeen vielä että olisi helpompi sitten leikata.

Päälle keitin suklaakinuskin. (joka harmikseni meni vähän piloille)
2dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 dl fariinisokeria/sokeria
50g tummaa tai maitosuklaata

Laita kerma ja sokerit kattilaan ja kuumenna. Anna kiehua hiljalleen, tarkkaile sen rakennetta, keittoaika vaihtelee paljonkin.  Kinuskin pitää kiehua koko ajan. Kun kinuski alkaa saota, muuttuu paksummaksi, lisää paloiteltu suklaa joukkoon ja sekoita niin että suklaat sulavat joukkoon. Nosta kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä ennenkuin levität "kakun" päälle.

Kumoa leivoslevy johonkin tarjottimelle ja levitä kinuski päälle. Pursottele vielä halutessasi suklaata koristeeksi. Anna jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa ja leikkaa annos paloiksi.

Huh, olipas pitkä ohje, jospa siitä jotain selkoa saa. =)

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen leivos ja kakkukin on kaunis :)

    VastaaPoista
  2. Hemaisevia! Varmaa laatua sinulta!

    VastaaPoista
  3. Upea kakku ja ihana leivos... tuleehan leivoksen ohje tänne.... pliis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minäpäs yritän rustata ohjeen kunhan on riittävästi aikaa kirjoitella. :)

      Poista