perjantai 27. syyskuuta 2013

Marianne-kakku


On se vaan niin kätevä tuo marianne-rouhe, sitä mulla on melkein aina kaapissa.
Tällä kertaa käytin sitä kuivakakkuun tai kahvikakkuun, ihan miten itse kukin haluaa tälläista kakkua nimittää. 
(Kuivakakku on kuivaa ja kahvikakussa on kahvia, näinhän se menee  =D )
Tämä onkin vain Marianne-kakku. ;)



250g voita tai marg
3 dl sokeria
4 munaa
4 ½-5dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
noin ½ pussia mariannerouhetta

Vatkaa pehmennyt rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (mariannerouhe myös) ja kerma vuorotellen taikinaan.
Nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (jos ei ole korppujauhoja niin sen tilalla voi käyttää hyvin myös vehnäjauhoja tai mannaryynejä.)
Paista 175 noin 50-60 minuuttia. Minä kokeilen aina veitsellä pohjaan asti onko kakku kypsä. Eihän ne pikkutikut yllä mihinkään asti. =)

Kuorrutus on tomusokeri/voi/suklaa/kaakaoseos. Mittoja en muista. Ja kuorrutuksen voi tehdä helpomminkin. Esim. Spritsailla suklaata päälle ja ripotella sitä m-rouhetta. =)

12 kommenttia:

  1. Onhan se kätevä juu, muttakun mulla meinää mennä omaan suuhun, ennenkun kerkiää leivonnaisiin saakka ;) ihana kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joskus kyllä tekis mieli itelläki alkaa lusikoimaan sitä kun karkkihimo iskee, mut vielä en oo sortunut. =)

      Poista
  2. Ja taas uusi ohje "Tätä Täytyy kokeilla"-listalle =)
    Ihanaa herkkua, marianne-rouhe on niin älyttömän hyvää!!

    VastaaPoista
  3. Meillä sanotaan kahvikakuksi.:D Joka tapauksessa, oli mikä oli, tämä ei taatusti ole kuivaa vaan syntisen hyvää.:P

    VastaaPoista
  4. Lurps! Näyttääpä herkulle ja varmasti sitä onkin, Marianne on SIIS, niin hyvää!

    VastaaPoista
  5. Ihana idea ja näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  6. Yhden tai kaksi palasta voisi maistaa tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun tuosta kuvasta ei sitä makua tule! :)

      Poista