maanantai 20. tammikuuta 2014

Persikkapiirakka kauramurulla


Tämä piirakka on hyvää tekipä sen omenoista tai persikoista, mustikkakin käy vallan mainiosti. 
Kaura on monipuolinen vilja, mun lemppari. Aamut alkaa kaurapuurolla. Kauraleipäkin on suosikkiani. Ja kaurasta saa herkullisia leivonnaisia.  =)

 

 4 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200g sul voita/marg
2 dl kermaviiliä, viiliä tai jogurttia

iso tölkillinen persikanpuolikkaita (pari-kolme puolikasta jäi purkkiin jotka käytin sitten salaattiin)

100g sulaa voita
noin 3 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
4 rkl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja

Kauramuru: Sulata voi, lisää loput ainekset ja sekoita murumaiseksi seokseksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen viilin/jogurtin ja sulan rasvan kanssa. Levitä taikina pellille. Laittele viipaloidut tai kuutioidut persikat taikinan päälle ja murustele viimeiseksi kauramuru piirakan päälle.

Paista 200 uunissa noin 20- 25 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Hyvän näköistä persikkapiirakkaa. Joskus tein itsekin aika usein persikkapiirakkaa ja se on oikeasti hyvää.

    VastaaPoista