perjantai 24. tammikuuta 2014

Suklaa-suolapähkinäkakku

Jos tekee jotain hyvää ja suklaista mieli, niin tämä vie taatusti sen makianhimon (vähäksi aikaa) =)


 Laitoin dumlet tähän kokonaisena mutta seuraavalla kerralla pilkon dumlet kolmeen osaan.


3 munaa
3 ½ dl sokeria (voi vähentää sokerin määrää)
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
150g voita
dumlekarkkeja tai muita toffeekarkkeja

 Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele ja jauhota reunat. Pilko dumlekarkit esim. kolmeen osaan.
Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voi vuorotellen muna-sokerivaahtoon. 
Levitä taikina vuokaan. Painele dumlepalat taikinaan.
Paista noin 12-15 minuuttia.

Kuorrutus:
suolapähkinöitä
200g maitosuklaata tai tummaasuklaata tai kumpaaki =)
(kermaa)

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta. Laita pohjan päälle suolapähkinöitä.  Sulata suklaa. Voit halutessasi laittaa suklaat  kattilaan ja lorauttaa kermaa sekaan, saat vähän pehmeämmän kuorrutteen, helpompi leikata kakkua.

Vaniljajätski passais tän kans oikeen hyvin.

7 kommenttia:

  1. Arvaa, kuolaanko täällä, kun oon ollu tammikuun karkkilakossa? Tätä teen varmasti joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella kuinka sulla kuola valuu... ;)

      Poista
  2. näyttääpä niin herkulliselta! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei vain näytä, vaan on! :)

      Poista
    2. Kyllä varmasti :) Suklaaherkut eivät yleensä tuota pettymystä ja varsinkin kun mukana on Dumleja ja suolapähkinöitä :P

      Poista
  3. Eikö ohjeeseen tule leivinjauhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule, mutta voi toki laittaa jos haluaa...:)

      Poista