lauantai 11. elokuuta 2012

Lempi suklaapiirakkani

Tällä ohjeella teen yleensä suklaapiirakan, mutta välillä vaihtelun vuoksi muillakin ohjeilla.



KEBAN SUKLAAPIIRAKKA

5 dl vehnäjauhoja (laitoin 6 dl)
5 dl sokeria (laitoin 4 dl)
2 tl vanilj.sok
1 1 /2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl vettä
200g marg tai voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa

1 dl piimää, kermaviiliä tai jogurttia
2 munaa

Mittaa kattilaan vesi, rasva, kaakaojauhe ja suola. Kiehauta.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kaada kiehautettu seos kuiviin aineisiin ja sekoita. Lisää piimä tms ja munat ja sekoita.
Paista 200-asteessa noin 25 minuuttia.

Nykyään monesti lisään tuota vehnäjauhojen määrää 1 dl ja vähennän sokerin määrän 1dl.

Kuorrutus:
2 rkl maitoa
100g marg/voita
1 rkl kaakaojauhetta
225g tomusokeria
Kiehauta rasva, maito ja kaakaojauhe. Lisää tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.  Levitä kuorrute lämpimän piirakan päälle.


Vaihtoehtoinen kuorrute:
150g voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 rkl maitoa
350g tomusokeria
Vatkaa sähkövatkaimella kuorrutteen aineet sekaisin. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle. (laita piirakka jääkaappiin tai pakastimeen vähäksi aikaa niin saat leikattua siistempiä paloja)

6 kommenttia:

  1. ooh, näyttää hyvältä! voisikin kokeilla tätä joskus.

    VastaaPoista
  2. Tämä on minunkin uusi lempisuklaapiirakka :p
    Älyttömän helppo ja vähän liiankin herkullinen...

    VastaaPoista
  3. Heti piti rueta testaamaan, kohta päästään maistelemaan :)

    VastaaPoista