sunnuntai 5. elokuuta 2012

Suklaajuustotorttu vaahtokarkeilla ja mustikoilla

Pyhäpäivän kunniaksi, kahvin kanssa nautittavaksi.


 Kauppojen hyllyille on ilmestynyt jokin aika sitten Valion Suklaakermaa, nyt sitten päätin sitä testata, hyvin toimi ainakin tässä juustokakussa.


Pohja:
  180g kaurakekseja
50g voita


Täyte:
1 prk Valion suklaakermaa
1 rasia appelsiinituorejuustoa
150g Fazerina suklaata
4 liivatelehteä
1/2 dl kuumaa kahvia

Murskaa kaurakeksit esim. sauvasekoittimella ja lisää sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota suklaakerma, lisää appelsiinituorejuusto ja paloiteltu suklaa. Liota liivatelehdet kuumaan kahviin. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään asti.

Tein 24 cm vuokaan, aika matala tuli tortusta. Että jos isommallekin porukalle tekee niin kannattaa suurentaa ohjetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti