keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Mustikkapiiras (piirun verran terveellisempi)

Ostimpa tuossa jokin aika sitten dansukkerin SteviaSokeria, tänään sitten tuli mieleen kokeilla sitä leivonnassa ja vähän sillä mentiin mitä kaapeista löytyi.


150g voita tai margariinia
1 dl SteviaSokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl Karu- hiutaleita ( myllynparas pikakaura-ruishiutaleita)
1 tl leivinjauhetta

mustikoita

Sulata voi, jäähdytä. Sekoita sokeri ja muna voisulaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nopeasti joukkoon.

Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan. Ripottele mustikoita päälle. Tee täyte.

Täyte:
2dl turkkilaista jogurttia
100g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
1/2-1 dl SteviaSokeria
1 muna

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Hyvää oli, täytynee ensi kerralla tehdä pellillinen! ;)

2 kommenttia:

  1. Ahaa. Siis leivontaan se kumminkin sopii, koska sulla hyviä kokemuksia? Minä nimittäin kokeillu jälkiruuissa (YÄK) ja teen makeuttajana (KERRASSAAN KAMALAA). Pitääkin tuhlata se purkki leivonnaisiin sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasta tämä yksi kokeilu, meillä ei kukaan ainakaan valittanut että olisi ollut pahaa ja tykkäsin itsekin. Luulen että sitä ei leivonnaisissa niin huomaa.
      Mustikkasoppaa tehdessä tuli mieleen tämä mutta enpä uskaltanut sitten laittaa. Sulla näköjään kokemusta jälkiruoassa eli käytänkin tämän leivontaan. Kokeilehan sinäkin ja kerro kokemus sitten siitä! :)

      Poista