maanantai 25. maaliskuuta 2013

Valkosuklaa-sitruunapikkuleivät

Pehmoisia sitruunaisia pikkuleipiä valkosuklaalla. 

"Maailmanparhaita" oli ensimmäinen kommentti lasten suusta. Ettäs tiedätte! ;)

 Tein kaksinkertaisen taikinan mutta sitruunaa en laittanut kuin tuon yhden. Ja mielestäni oli ihan sopivasti makua.

3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
125 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
vaniljasokeria ripaus, maun mukaan
 30-40 g valkosuklaata paloiteltuna/rouhittuna
1 sitruunan raastettu kuori
noin 4 rkl sitruunan mehua (käytin 5 rkl)
lisäksi sokeria keksien pinnalle

Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola (sekä vaniljasokeri jos käytät sitä).
 Paloittele valkosuklaa ja lisää kuiviin aineisiin. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää kananmuna joukkoon ja vatkaa kunnes massa on kuohkeaa. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori (vain keltainen osa) voi-sokeri-vaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu samaan seokseen ja sekoita. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

 Ota taikinasta noin ruokalusikallisen verran massaa ja pyörittele käsissä palloksi. Kiepauta pallo vielä hienossa sokerissa ja aseta palloset uuninpellille noin parin sentin välein, niin että niillä on hieman kohoamisvaraa. Litistä keksejä hiukan painamalla niiden pintaa kevyesti sormin "latteammaksi".

Paista keksit 175 asteisessa uunissa noin 8-10 minuutin ajan, koosta riippuen.

Mitä pienempiä keksejä- sitä lyhyemmän aikaa uunissa. Keksien ei tarvitse saada paljonkaan väriä paistuessaan, näin ne säilyvät pehmeinä ja kimmoisina jäähdyttyään. Hyvän kypsyyden näiden keksien kohdalla tunnistaa siitä, että yhtä keksiä kun kääntää, pohja on saanut kevyesti kullankeltaista väriä, se riittää! Säilytä mieluiten ilmatiiviisti, näin keksit pitävät ihanan pehmeytensä.


2 kommenttia:

  1. Nämä oli muuten niin ihania,oikeinkin pehmoisia!Kannattaa leipoa muidenkin :) ja kiitos hyvistä ohjeista!
    -jenni

    VastaaPoista