Vauvan ensimmäinen tärkeä juhla lähestyy. Ilmat ei ehkä nyt ihan parhaimmat leipomiseen, lämpöä on riittänyt ilman uunin lämmitystäkin ;), mutta etukäteen ja pikkuhiljaa hyvää tulee.
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
2/3 pss kuivaiivaa
1 tl suolaa
80g maustamatonta tuorejuustoa
80g pehmeää margariinia
1 dl juustoraastetta
2 dl maitoa
Täyte:
tuorejuustoa tai sulatejuustoa, itse käytin koskenlaskija sipuli-ruohosipuli
kinkkua
juustoraastetta
voiteluun 1 muna
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää pehmeä margariini ja tuorejuusto, sitten myös juustoraaste.
Kaada joukkoon reilusti kädenlämpöinen (+42) maito ja alusta tasaiseksi.
Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa ympyräksi ja jaa kahdeksaan sektoriin.
Levitä kuhunkin "palaan" leveään päätyyn tuorejuusto/sulatejuusto, ripottele myös kinkkusuikaleita ja juustoraastetta. Rullaa sarviksi. Voitele sarvet kanamunalla (halutessa voi ripotella päälle esim. seesaminsiemeniä).
Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia.
Tein KAKSINKERTAISEN annoksen ja jaoin taikinan KUUTEEN osaan. Eli sarvia tuli 48 kpl.
Näistä tuli kyllä ihan simppelin kokoisia, juhliin sopivan kokoisia.
Levitä kuhunkin "palaan" leveään päätyyn tuorejuusto/sulatejuusto, ripottele myös kinkkusuikaleita ja juustoraastetta. Rullaa sarviksi. Voitele sarvet kanamunalla (halutessa voi ripotella päälle esim. seesaminsiemeniä).
Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia.
Tein KAKSINKERTAISEN annoksen ja jaoin taikinan KUUTEEN osaan. Eli sarvia tuli 48 kpl.
Näistä tuli kyllä ihan simppelin kokoisia, juhliin sopivan kokoisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti