torstai 4. syyskuuta 2014

Perinteinen omenapiirakka

Tällä ohjeella tulee oikeen muhkean paksu pohja piirakalle.
 Ja päälle voi laittaa marjoja, hedelmää tai vaikka paistaa pelkkä pohja ja laittaa mokkapala kuorrute päälle!
Minä tietenkin näin omena-aikaan tein omenapiirakan. 
Tästä omenapiirakasta tuleekin mieleen äidinpuolen mummula. Mummu leipoi omppupiirakkaa ja kyytipojaksi sai viinimarjamehua. Ja siinä me mummulan keittiön ikkunasta samalla katselimme oravien kotia, mitäs ne pörröhännät siellä puuhasivat, eipä tainneet nämä oravat ainakaan nälkää potea. ;) (oi niitä lapsuus aikoja, ihania herkullisia muistoja) =)


6 munaa

6dl sokeria

300g margariinia/voita

1litra vehnäjauhoja

5tl leivinjauhetta

3tl vaniljasokeria

3dl maitoa


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Ja lopuksi maito sekaan. Kaada ja levitä taikina uunipellille, laita kuutioidut tai viipaloidut omenat taikinan päälle, ripottele vielä kanelisokeri seosta päälle ja paista 200 asteessa noin 40min.

1 kommentti:

  1. Onpa tosiaan ihanan muhkea pohja. Meillä tulee omenoita tänä vuonna vähän heikosti, mutta kyllä niistä aina muutaman piirakan saa leivottua ;)

    VastaaPoista