tiistai 16. lokakuuta 2012

Omenapiirakka (kermaviili/rahka)

Tästä piirakasta voi tehdä monenlaista versioita, alkuperäisessä ohjeessani tämän piirakan nimi on Ananas-rahka-kermaviilipiirakka. Olenkin tehnyt tällä ohjeella mustikoista, persikoista, ananasmurskasta, omenasta...
Täytteeseen saa vaihtelua myös kun käyttää esim. makurahkoja, omenakanelirahkaa omenapiirakkaan, mustikkavaniljarahkaa mustikkapiirakkaan jne...


250g margariinia
4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
8dl vehnäjauhoa

Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Puolita murutaikina ja sekoita puoleen taikinaan 1prk kermaviiliä ja 1 muna.
Muruseos jätetään päällimmäiseksi.

TÄYTE:
2prk ananasmurskaa (laitoin omenaa raasteena, raasteeseen sekoitin fariinisokeria ja kanelia)
2prk rahkaa (laitoin omenakanelirahkaa ja kermaviiliä)
2tl vaniljasokeria
1/2 dl ananasmehua (omenamehua)
2dl sokeria
2munaa

1. Levitä taikina pohjaksi pellille
2. Ananakset (omenaraaste)  päälle
3. Rahkatäyte ananasten (omenaraasteen) pääle
4. Muruseos sitten viimeisenä

Paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia.


Laitoin omenat raasteena, koska osa lapsista tahtoo kaivaa ne omenalohkot sitten pois, mutta raasteena kun laittaa niin ei ongelmaa. :) Tai vaihtoehtoisesti pieninä kuutioina.


1 kommentti:

  1. Loistavaa! Mulla on niin satoja ja satoja leivonta ohjeita mutta tämmöistä piirakkaa olen halunnut tehdä jo kauan..eikä ohjetta oo sattunu kohalle. Nyt mä aion kopsia sun ohjetta ja leipoa omppupiirakkaa..tämmönen piirakka on niin ihanan mehevää :)

    VastaaPoista