Raparperit ne vain kasvaa ja kasvaa. Ainahan siitä jotain täytyy tehdä. Jos ei soppaan niin sitten piirakkaan. Tai toisinpäin.
Vuoan pohjalle:
50 g voita
noin 5 dl raparperipaloja
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
Kaada ja levitä sulatettu voi vuoan pohjalle, minä tein kakun silikoniseen sydänvuokaan. Lisää raparperinpalat voisulan päälle. Sekoita sokerit keskenään ja ripottele raparperien päälle.
Valmista taikina.
125g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl kuohukermaa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään
ja lisää kerman kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina
raparperiseoksen päälle.
Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.
Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti