Tämä piirakka on hyvää tekipä sen omenoista tai persikoista, mustikkakin käy vallan mainiosti.
Kaura on monipuolinen vilja, mun lemppari. Aamut alkaa kaurapuurolla. Kauraleipäkin on suosikkiani. Ja kaurasta saa herkullisia leivonnaisia. =)
4 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200g sul voita/marg
2 dl kermaviiliä, viiliä tai jogurttia
iso tölkillinen persikanpuolikkaita (pari-kolme puolikasta jäi purkkiin jotka käytin sitten salaattiin)
100g sulaa voita
noin 3 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
4 rkl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
Kauramuru: Sulata voi, lisää loput ainekset ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen viilin/jogurtin ja sulan rasvan kanssa. Levitä taikina pellille. Laittele viipaloidut tai kuutioidut persikat taikinan päälle ja murustele viimeiseksi kauramuru piirakan päälle.
Paista 200 uunissa noin 20- 25 minuuttia.
Hyvän näköistä persikkapiirakkaa. Joskus tein itsekin aika usein persikkapiirakkaa ja se on oikeasti hyvää.
VastaaPoista