perjantai 4. huhtikuuta 2014

Prinsessakakku

Eka kertaa tuli tehtyä prinsessakakkua, ei ihan perinteistä ehkä, eikös kuorrutus ole yleensä marsipaanista? Tässä on valkoinen sokerimassa päällä.
Ja eihän tuo ihan putkeen mennyt, kun repesi inhottavasti tuolta sivulta missä nuo ruusut, eli nuita ruusuja mulla ei ollut tarkoitus laittaa tuohon reunalle olleskaa. =)

Kakun täytteenä on vaniljatäyte ja mansikkavadelmakiisseli.


Pohjana kuuden munan kääretorttupohja.

6 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl pottujauhoja
2 tl leivinjauhetta

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia

Kiisselit kannattaa tehdä hyvissä ajoin jäähtymään.

Vaniljakiisseli vaniljatäytetta varten:
1 ½ dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 muna
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Älä päästä kiehumaan, ainoastaan pulpahtamaan muutaman kerran. Jäähdytä kiisseli ja mausta vaniljasokerilla.

Mansikka/vadelmakiisseli:
½ litraa mansikoita
noin. 1 dl vadelmahilloa
tilkkanen vettä
 noin 1-2 rkl perunajauhoja

Litistä kohmeiset mansikat haarukalla. 
Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoittele, kuumenna ja anna pulpahtaa.
Jäähdytä.

Vaniljatäytteen valmistus:

Laita 2-3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota 2 dl kermaa ja noin 100g ranskankermaa. 
 Halutessasi lisää sokeria.

Lisää vaniljakiisseli kermavaahtoon.

Liuota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita hyvin täytteeseen.

Kokoa kakku kääretorttupohjasta sopivan kokoiseen kulhoon. 


Vuoraa kulho tuorekelmulla. Leikkaa pohjasta sopivan kokoiset palat kulhon pohjalle ja reunoille.
Kostuta pohjaa esim. maidolla tai spritella pullasudin avulla.
Laita ensin mansikkavadelmakiisseliä ja sitten päälle vaniljatäytettä. Leikkaa taas sopivan kokoinen pala päälle. Laita vielä yksi kerros täytteitä ja leikkaa pohjasta "kansi" päälle. Elmukelmut sitten vaan päälle ja jääkaappiin hyytymään.

Seuraavana päivänä kumoa kakku tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku ensin kermalla (kosteuden eristykseksi) ja kauli sokerimassa tai marsipaani päälle.

(huh, olipa siinä pitkän tuntuinen ohje, mutta ei tää vaikea ole toteuttaa) =)

3 kommenttia:

  1. Tykästyin heti tuohon marjakiisselitäyteideaan. Sepäs onkin varmasti ihanan pehmeä kakun sisällä. Olen kyllä sitruunakiisseleitä käyttänyt, mutta en marja-.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo marjakiisseli juttu oli semmonen yhtäkkinen päähänpisto, minä ainaki tykkäsin, mansikka tahtoo monesti olla niin vetinen täyte ja hillo on mun mieleen aika makea, niin tein sit tällaisen kiisseli jutskan ja sehän saa olla aikas paksua. :)

      Poista
    2. Mun mielestäki hillot on monesti äkkimakeita. Joo, ilman muuta kunnon paksu kiissëli sinne väliin. Ja vaniljakiisselin kanssa varmasti namia! Kuorrutuksesta tuleeki sitä makeutta jo ihan tarpeeksi.

      Poista