Nyt sitä saa...nimittäin raparperia tuolta pihan perukoilta. Eka raparperi piiras tälle kesälle, maistui kyllä hyvälle. Tuon kauratoscan tein aika näppituntumalla, ainekset on suurinpiirtein noin. ;)
Uuniin menossa. |
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl kermaa (esim. kuohu tai vispi)
1 dl maitoa
100g sul. voita
4 dl vehnäjauhoa
1 ½ dl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
reilu 1 tl kardemummaa
noin 250g mansikkaa
noin 3 dl raparperipaloja
Kauratosca:
noin. 80g sul voita
noin 2 dl kaurahiutaleita
pari rkl vehnäjauhoja
noin 1 dl fariinisokeria/sokeria
noin 250g mansikkaa
noin 3 dl raparperipaloja
Kauratosca:
noin. 80g sul voita
noin 2 dl kaurahiutaleita
pari rkl vehnäjauhoja
noin 1 dl fariinisokeria/sokeria
Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, kerma, voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen taikinaan. Levitä taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai pyöreään piirakkavuokaan.
Ripottele mansikanpalat ja raparperinpalat taikinan päälle.
Valmista kauratosca sekoittamalla ainekset keskenään.
Ripottele piirakan pinnalle ja paista piirakkaa 200 asteessa noin ½ tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti