Löysin tämän ohjeen facebookin leivontaryhmän kautta.
Tämä on melkein kuin brita-torttu. Pohja tehdään hieman eri tavalla kuin perinteisessä brita-tortussa.
Tuo nimi ståhlbergin-torttu on mulle ihan outo, enkä netistäkään löytänyt mitään tietoa tästä, eli mulla ei ole mitään hajua mistä tämä ohje on peräisin, onko tämä joku ruotsalainen leivonnainen, ehkä joku tietää paremmin?? :)
Mutta tykästyin tähän ohjeeseen ja varmasti käytän vastakin tätä kun brita-torttua teen.
4 keltuaista
2 sokeria
7 rkl maitoa
2 dl sulaa rasvaa
3.3 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Keltuaiset ja sokeri vaahdotetaan. Lisää vaahtoon vuorotellen maitoa, sulaa rasvaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä pellille.
Marenki:
4 valkuaista
3 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.
Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. (toiseksi alimmaisella tasolla)
Täytteeksi laitoin 1 prk flora kuohua, 1 prk valkosuklaa-limerahkaa, 100g maustamtonta tuorejuustoa ja tuoreita mansikoita.
Oioi, kuinka herkun näköinen ♥
VastaaPoista