lauantai 1. elokuuta 2015

Mamman mansikkapiirakka


Se on tämä marja-aika kuumimmillaan. Ai että mitä herkkuja niistä voikaan tehdä.
Mansikoita tulee harvemmin käytettyä piirakkaan, mutta teeppä tätä tuoreita mansikoita käyttäen, että ossaa olla hyvvää!!
Ohjeessahan täytteeseen kuuluu oikeasti kermaviili, mutta vaihtelen kyllä useasti mielihalujen mukaan täytettä ja mitä jääkaapissa sattuu olemaan. Rahkoja, jogurtteja, ranskankermaa, tuorejuustoa, flora vanillaa.....


100g voita tai marg
3/4 dl sokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoa
1dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä ja painele taikina esim. pyöreään voideltuun piirakkavuokaan (26cm).

Täyte:
1 prk kermaviiliä (laitoin ½dl maustamatonta rahkaa ja ½dl vaniljajogurttia ja pikku loraus flora vanillaa)
½ dl sokeria (vähennä määrää jos käytät maustettua jogurttia)
1tl vaniljasokeria
1muna
mansikoita tai muita marjoja

Sekoita täytteen ainekset keskenään. (ei marjoja)

Asettele viipaloidut mansikat pohjalle ja kaada täyte päälle.
Paista 200 uunissa noin 25-30 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Tätä pitäisi kyllä kokeilla. Mansikoita ei tuu oikeastaan koskaan käytettyä piirakoissa, niistähän sais mukavaa vaihtelua mustikka- ja vadelmapiirakoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeikehan. Tuoreista mansikoista paras mutta jos pakaste niin kohmeisia mansikan paloja.

      Poista