Tällä ohjeella teen yleensä suklaapiirakan, mutta välillä vaihtelun vuoksi muillakin ohjeilla.
KEBAN SUKLAAPIIRAKKA
5 dl vehnäjauhoja (laitoin 6 dl)
5 dl sokeria (laitoin 4 dl)
2 tl vanilj.sok
1 1 /2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vettä
200g marg tai voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 dl piimää, kermaviiliä tai jogurttia
2 munaa
Mittaa kattilaan vesi, rasva, kaakaojauhe ja suola. Kiehauta.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kaada kiehautettu seos kuiviin aineisiin ja sekoita. Lisää piimä tms ja munat ja sekoita.
Paista 200-asteessa noin 25 minuuttia.
Nykyään monesti lisään tuota vehnäjauhojen määrää 1 dl ja vähennän sokerin määrän 1dl.
Kuorrutus:
2 rkl maitoa
100g marg/voita
1 rkl kaakaojauhetta
225g tomusokeria
Kiehauta rasva, maito ja kaakaojauhe. Lisää tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute lämpimän piirakan päälle.
Vaihtoehtoinen kuorrute:
150g voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 rkl maitoa
350g tomusokeria
Vatkaa sähkövatkaimella kuorrutteen aineet sekaisin. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle. (laita piirakka jääkaappiin tai pakastimeen vähäksi aikaa niin saat leikattua siistempiä paloja)
ooh, näyttää hyvältä! voisikin kokeilla tätä joskus.
VastaaPoistaKokeilemisen arvoinen! :)
PoistaTämä on minunkin uusi lempisuklaapiirakka :p
VastaaPoistaÄlyttömän helppo ja vähän liiankin herkullinen...
=)
PoistaHeti piti rueta testaamaan, kohta päästään maistelemaan :)
VastaaPoistaToivottavasti maistui =)
Poista