sunnuntai 5. elokuuta 2012

Raparperi-kaurapiirakka

Parasta maistamaani raparperipiirakkaa, muhkeita paloja!


 300 g voita
4 1/2 dl sokeria
6 munaa
3 dl kermaa/maitoa
6 tl kardemummaa (minusta aika paljon, itse laitoin pari teelusikallista ja vähän kanelia lisäksi)
8 1/4 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta (en kyllä laittanut näin paljon)
noin 1/2 litraa raparperia paloina

Kauramuruseos:

100g voita
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2-3 dl kaurahiutaleita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää neste ja kuivat aineet vuorotellen.
Levitä taikina uunipellille, paista pohjaa noin 15-20 minuuttia 175 asteessa.

Paloittele raparperit. Tee kauramuruseos eli sekoita sulatettu voi + muut aineet keskenään.

Levitä puolikypsän piirakan päälle raparperit ja kauramuruseos. Jatka paistamista vielä noin 20-25 minuuttia.

Herkuttele vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti