sunnuntai 5. elokuuta 2012

Mansikkabrita

Kesän makeimpia juttuja saa tuoreista mansikoista!



Pohja:
150g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
vaniljasokeria

Päälle:
4 valkuaista
2 dl sokeria
 

Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset  yksitellen. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen. Tee seuraavaksi marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahtoon vähitellen.
Levitä pohjataikina pellille leivinpaperin päälle ja sitten marenki.  
Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Täytteenä:

1 prk floravispiä
100g maustamatontatuorejuustoa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
tuoreita mansikoita viipaloituna

Leikkaa jäähtynyt torttulevy puoleksi, siirrä toinen pohjista varovasti tarjoilulautaselle, täytä torttu vaahdolla ja mansikoilla. Nosta toinen pohja kanneksi ja koristele. Vaikkakaan britatorttu on kaunis myös ilman koristelua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti